Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen hebben vaker seks

Steeds meer zeventigers hebben een actief seksleven. Veertig jaar geleden was dat nog veel minder het geval, maar sindsdien is de houding van 70-plussers ten opzichte van seks duidelijk veranderd. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek.
Ouderen hebben vaker seks

Onder de getrouwde mannen van boven de zeventig was in 2000 maar liefst 68 procent seksueel actief. In 1971 was dat 52 procent. Sowieso bleken de mannen het meest seksueel actief te zijn. Maar het verschil tussen mannen en vrouwen verminderde naarmate de jaren vorderden.

Niet-getrouwde vrouwen
De meest opmerkelijke stijging was er bij de niet-getrouwde vrouwen. In 1971 had slechts 0,8 procent van hen een seksleven, maar in 2000 was dat al 12 procent. Toch waren zij van alle 70-plussers nog altijd het minst actief in bed.

Betere gezondheid
Hoe het komt dat we tegenwoordig langer seksueel actief zijn, wijst de studie niet uit. De onderzoekers gaan ervan uit dat een betere gezondheid op hogere leeftijd, een verbeterde sociaaleconomische status en het hogere opleidingsniveau een rol spelen.

Door: Redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.