Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen in aanleunwoning houden huidige zorg

Ouderen die in een aanleunwoning wonen en daar zorg krijgen, kunnen die hulp behouden. Ze hoeven dan toch niet naar een verzorgingshuis eind dit jaar.
Ouderen in aanleunwoning houden huidige zorg
Foto: Wim van Ophem

Dit heeft staatssecretaris Martin van Rijn aan de Tweede Kamer laten weten. De ouderen blijven in hun eigen woning hun zorgpakket ontvangen. Het gaat om een groep zeer oude mensen die op 31 december 2014 deze hulp al kreeg. Door de nieuwe regelingen in de zorgsector zouden deze mensen hun huidige zorg mogelijk kwijtraken, zodat ze niet meer zelfstandig konden wonen.

Cliëntenorganisaties trokken hierover onlangs aan de bel. De Tweede Kamer wilde dat Van Rijn een oplossing zocht. Hij heeft in overleg met koepelorganisaties nu besloten dat het huidige pakket overeind kan blijven. De praktische uitvoering en juridische onderbouwing moet hij nog verder bespreken. Maar zorgkantoren kunnen de betrokken zorgaanbieders en cliënten al gaan inlichten over de oplossing. Het gaat het om 1500 tot 2000 mensen.

Geef jij zorg aan deze mensen? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.