Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouderen langer zelfstandig dankzij tablet’

Door het bezit van een iPad kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen.
‘Ouderen langer zelfstandig dankzij tablet’
Foto: Olaf Kraak (ANP)

Daarom zouden alle ouderen in Nederland een tabletcomputer moeten hebben, vindt ouderenorganisatie Unie KBO. Samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en ondersteund door zorginnovator Focus Cura, biedt de Unie KBO ouderen een iPad aan, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven. ‘De unieke content van het tablet biedt ouderen straks vele mogelijkheden om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid’, aldus Unie KBO op haar website.

Medicijngebruik

Het onderhouden van een stevig sociaal netwerk, beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand, veilig omgaan met medicijnen via de zogenaamde app-otheek, op al deze terreinen gaat de tabletcomputer zich volgens de ouderenorganisatie bewijzen. Informatie over gezonde voeding wordt meteen gelinkt aan kant en klare maaltijden en personenalarmering met beeldbellen. Zo worden er maandelijks nieuwe mogelijkheden aangeboden, alles in nauw overleg met ouderen zelf.

Pilot

Onlangs startte in Den Helder een pilot met 25 ouderen die drie maanden lang gaan proefdraaien met de voorgeprogrammeerde iPad. Per 25 gebruikers komt er een vrijwillige begeleider die hulp biedt en voor de juiste updates zorgt. Uiteindelijk zal de tabletcomputer via het KBO-lidmaatschap, tegen een aantrekkelijke prijsstelling, beschikbaar komen voor alle ouderen van Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.