Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen moeten verhuizen uit onveilig zorgcentrum

Alle 34 bewoners met zzp 4 moeten binnen anderhalve maand een Amsterdams woonzorgcentrum verlaten, omdat het er onveilig zou zijn.
Ouderen moeten verhuizen uit onveilig zorgcentrum

Dit meldt het Amsterdamse dagblad Parool. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde na een bezoek vorig jaar aan het woonzorgcentrum van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting in Buitenveldert, dat de zorg ontoereikend was voor de bewoners. De zorginstelling beloofde verbetering, maar dit is niet voldoende gelukt, aldus IGZ.

Vocht en voeding

Naasten van de 34 bewoners hebben tijdens een besloten vergadering van IGZ gehoord dat de bewoners binnen anderhalve maand moeten verhuizen, omdat het voor hen niet veilig zou zijn in het woonzorgcentrum. De bewoners liepen vorig jaar volgens IGZ hoge veiligheidsrisico’s als het ging om vocht en voeding, valpreventie, het voorkomen van infecties en het behandelen van incontinentie. De overige 26 bewoners kunnen blijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.