Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen vaak onwetend over langer zelfstandig wonen

Dankzij nieuwe technieken is het in steeds meer gevallen mogelijk dat senioren zelfstandig blijven wonen. Maar veel ouderen zijn niet of onvoldoende op de hoogte van de technische mogelijkheden.
090406-huisbezoek

Zij vinden dat woningcorporaties en gemeenten actiever moeten zijn met het geven van informatie. UNETO-VNI, brancheorganisatie voor installatiebedrijven, vroeg USP Marketing Consultancy onderzoek te doen naar de kennis en informatiebehoefte van senioren op het gebied van zelfstandig wonen. Uit dat onderzoek blijkt dat maar liefst 97% van de 55-plussers zo lang mogelijk in het eigen huis blijft wonen. Tegelijkertijd weet ruim de helft van de ouderen niet welke technische aanpassingen beschikbaar zijn om hun wens te realiseren.

 

Weghalen van drempels 

Of het nu gaat om de traplift, een aangepaste badkamer, een alarmeringssysteem of het weghalen van drempels, in alle gevallen is minder dan 50% van de ondervraagden op de hoogte van de mogelijkheden.

 

Voorlichting

Zowel huurders als mensen met een eigen woning verwachten van hun gemeente voorlichting over mogelijke woningaanpassingen. Huurders vinden dat ook hun woningcorporatie actief informatie zou moeten geven. Een aangepaste badkamer en een alarmeringsinstallatie behoren tot de bekendste technische voorzieningen om zelfstandig wonen langer mogelijk te maken. Voor het realiseren van deze voorzieningen denken ouderen aan de installateur, zorgwinkel of aannemer.

 

Bron: USP Marketing Consultancy

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.