Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen warmen zich aan initiatieven met kerst

Het Nationaal Ouderenfonds zorgt ervoor dat veel ouderen er tijdens de feestdagen warmpjes bij zitten. Senioren kunnen onder andere genieten van kerstdiners, films, kerstbomen, concerten.

De kerstdiners worden dit jaar voor de tiende keer in samenwerking met hotelketen Van der Valk voor eenzame ouderen georganiseerd. Op maar liefst 41 locaties verspreid over het land krijgen de senioren een gratis driegangendiner.

 

Concerten 

Op dinsdag 11 december was er een speciaal concert in Theater Gooiland in Hilversum. Politie muziekgezelschap Excelsior uit Hilversum voerde kerstnummers afgewisseld met herkenbare meezingers uit. Daarnaast hebben honderden vrijwilligers bij ouderen thuis een kerstboom opgetuigd. Op 19 december geeft Het Nederlands Philharmonisch Orkest een speciaal concert voor ouderen in het Amsterdams Concertgebouw en op 19 december is er in de Rotterdamse Pathé Feyenoord een VIP-voorstelling van ‘Het Bombardement’ samen met bijna de hele cast. Bedoeling van al deze activiteiten is dat ouderen contact leggen met elkaar.

 

Eenzaam

Volgens het Ouderenfonds zitten ruim 200.000 ouderen tijdens de feestdagen zonder bezoek. Meer dan 420.000 ouderen viert Kerst en Oud en Nieuw zelfs niet en zijn blij als de feestdagen achter de rug zijn. Met haar activiteiten probeert het Nationaal Ouderenfonds deze periode voor eenzame ouderen zo leuk mogelijk te maken.

 

Herken eenzaamheid met deze zes signalen

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.