Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen wekenlang zonder thuiszorg

Rotterdamse ouderen zijn wekenlang verstoken van thuiszorg. Dit komt doordat er iets mis is gegaan bij de overdracht en de registratie van cliënten naar zorgverlener Aafje.
Ouderen wekenlang zonder thuiszorg
Foto: RTV Rijnmond

Dit meldt RTV Rijnmond. In april is zorgverlener Aafje officieel begonnen nadat ze de Rotterdamse thuiszorg. In veel gevallen ging het goed, maar soms ook niet. Zoals in ouderencomplex IJsselburg in Beverwaard. Cliënt Cees de Veth: ‘Drie weken geen  hulp, en we horen helemaal niks ook. Dus waar moeten we heen?’

Reactie Aafje

Aafje erkent dat er zaken zijn mis gegaan. ‘Er zijn een aantal voorbeelden van mensen die niet op de lijst stonden, waarvan we ook niet wisten dat we erlangs moesten,’aldus Constant van Schelven van de Raad van Bestuur. Aafje heeft toegezegd dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Tegen de vermindering van het aantal uren huishoudelijke hulp is niets te doen, zegt Aafje, dat is een besluit van de politiek als gevolg van de noodzaak tot bezuinigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.