Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ouderenzorg in de Achterhoek het beste

De beste ouderenzorg is te vinden in het oosten van het land en de Kop van Noord-Holland. Dat blijkt uit onderzoek van opinieblad Elsevier naar de kwaliteit van alle verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in Nederland.
Ouderenzorg in de Achterhoek het beste

De Achterhoek en de Kop van Noord-Holland zijn de regio’s waar ouderen gemiddeld de beste zorg ervaren. Het verpleeghuis Den Es in Varsseveld, en de woonzorgcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel leveren van de individuele verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland de beste ouderenzorg, aldus Elsevier. Zorg Plus Twente in Almelo en Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht zijn de beste thuiszorginstellingen. Ook het grote, maar kleinschalig georganiseerde Buurtzorg Nederland boekt opvallend succes.

Resultaten
Dat blijkt uit het onderzoek ‘De beste verpleeghuizen’ dat Elsevier uitvoerde met ondersteuning van bureau SiRM. Onderzocht zijn 1.719 verpleeghuizen en verzorgingshuizen, en 823 thuiszorgorganisaties. De resultaten van dit jaar bevestigen wat ook in 2011 bleek: de kwaliteit van de ouderenzorg in de Randstad blijft achter.

Medicatie
Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van openbare informatie van de instellingen zelf. Die zijn beoordeeld op de kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten thuis, op de kwaliteit van de zorgorganisatie en van de zorgverleners. De verpleeg- en verzorgingshuizen zijn daarnaast beoordeeld op de veiligheid van de zorg, onder meer het voorkomen van valincidenten en problemen met de medicatie.

Elsevier, Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.