Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenzorg kan beter volgens Europese richtlijn

De ouderenzorg in Nederland zou moeten verbeteren volgens de nieuwe Europese richtlijn: het Europese Kwaliteitskader voor Langdurige Zorg. Dat vindt onder andere ouderenbond ANBO. Onlangs overhandigde zij deze richtlijn aan staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Volgens de richtlijn zou ouderenzorg in Europa moeten draaien om kwaliteit van leven, welzijn en waardigheid van ouderen. De behoeften van de cliënt zouden centraal moeten staan, in plaats van het aanbod van zorgprofessionals.

 

Regeerakkoord
Het regeerakkoord sluit op dit moment niet aan bij de richtlijn volgens de ANBO. Ouderenzorg zou bijvoorbeeld toegankelijk en betaalbaar moeten zijn, terwijl dat in de toekomst juist minder wordt. De staatsecretaris zou enthousiast gereageerd hebben op de aanbevelingen.

 

WeDo
De ANBO werkte mee aan het samenstellen van de richtlijn via de Europese werkgroep WeDo (Wellbeing and Dignity for Older people).

 

Bron: ANBO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.