Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenzorg voert actie tegen regeerakkoord

Onder het mom ‘Het kan ook anders in de zorg' starten elf belangenorganisaties waaronder V&VN, Actiz, en vakbonden actie voor het verbeteren van de ouderenzorg.
090312-goedgesprek

Met de actie willen de organisaties duidelijk maken dat het regeerakkoord veel nadelige gevolgen heeft voor de ouderenzorg. De actie startte met een advertentie achterop De Telegraaf en de speciale website: www.hetkanookandersindezorg.nl.

 

Regeerakkoord 

Het regeerakkoord stelt een bezuiniging van vijf miljard euro voor de zorg voor, waarvan 2,4 miljard op de ouderenzorg. Brancheorganisatie ActiZ stelt dat door deze bezuiniging de kwaliteit van zorg achteruit zal gaan. In het onlangs gepubliceerde Deltaplan ouderenzorg stelde ActiZ nog een bezuiniging van 1,2 miljard euro voor. Dit is volgens de organisatie het maximale bedrag dat bezuinigd kan worden zonder de kwaliteit te schaden.

Huishoudelijke hulp
V&VN, ActiZ, vaklbonden andere organisaties zijn bezorgd dat de ouderenzorg de dupe wordt van de afspraken die in het regeerakkoord staan. Doordat de vergoeding voor huishoudelijke hulp wordt afgeschaft, komen er volgens de deelnemende organisaties tienduizenden banen op de tocht te staan. Daarnaast kunnen ouderen hun begeleiding en persoonlijke verzorging niet meer ontvangen. Zorgondernemingen, zoals bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, krijgen te maken met kortingen op de tarieven voor verzorging van ouderen. V&VN vreest dat de aangekondigde maatregelen grote impact op de zorgverlening aan kwetsbare ouderen en gehandicapten hebben en daarmee het werk van verzorgenden en helpenden belemmeren.

Naast organisator ActiZ, doen ANBO, BTN, CNV publieke zaak, V&VN, FBZ, CSO, LOC zeggenschap, NPCF, NU’91 en Per Saldo mee aan de actie.

 

Bron: ActiZ / V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.