Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overgewicht leidt tot erectieproblemen

ROTTERDAM - Mannen met overgewicht hebben een groot risico op erectieproblemen en verminderd libido. Dit heeft te maken met een te lage testosteronspiegel, die door de extra kilootjes veroorzaakt wordt. 

 

Dat concludeert W. de Ronde, die morgen aan de Erasmus Universiteit promoveert. Hij deed onderzoek naar de relatie tussen testosteron en overgewicht.

 

Malaise

Overgewicht zorgt bij mannen voor een te hoge oestradiolspiegel, wat vervolgens weer kan leiden tot een gebrek aan testosteron. Vooral oudere, zware mannen krijgen hierdoor last van erectieproblemen en minder zin in sex. Ook algehele malaise blijkt een veelgehoorde klacht die met het testosterongehalte en het gewicht verband houdt.

 

Experiment

Een nog experimentele behandeling met tabletjes die de oestradiolspiegel verlagen, leidt tot een duidelijke stijging van de testosteronspiegel. Dit zou een geschikte behandeling kunnen zijn voor een deel van de mannen met testosterongebrek. Aanvullend onderzoek naar de interactie tussen testosteron en oestradiol bij mannen en de mogelijkheden van therapeutische beïnvloeding hiervan wordt nu voorbereid.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.