Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Overheid moet meer uitgeven aan zorg’

Negen van de tien Nederlanders vinden dat de overheid meer of tenminste evenveel moet uitgeven aan de zorg. Dit blijkt uit een enquête onder bijna 4000 mensen.
'Overheid moet meer uitgeven aan zorg'

Wel vindt 67 procent van de Nederlanders dat op de totale overheidsuitgaven moet worden bezuinigd vanwege de kredietcrisis. Dit blijkt uit een enquête die de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) heeft laten uitvoeren onder ruim 3700 Nederlanders.

Salarissen te hoog
Uit de enquête blijkt dat 40 procent van de ondervraagden zegt dat er meer geld moet gaan naar de ouderenzorg. Ook zien burgers besparingsmogelijkheden bij  verloskunde, de geneesmiddelen, de tandheelkunde, de huishoudelijke zorg en de fysiotherapie. Met name jongeren zijn bereid meer te betalen voor ziekenhuizen, geneesmiddelen en verloskunde. Vijftigplussers leggen hun prioriteit bij ouderen- en gehandicaptenzorg.

Bemoeien
Het merendeel van de ondervraagden vindt dat de overheid zich moet blijven bemoeien met de zorguitgaven. Personeelskosten vormen het grootste deel van de zorguitgaven. Burgers zijn van mening dat de inkomens van directeuren van zorginstellingen, apothekers en medisch specialisten (radiologen) te hoog zijn.

RVZ
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.