Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Overleg nieuwe cao VVT stukgelopen

Het overleg over een nieuwe cao VVT is vannacht stukgelopen. Werknemers en werkgevers konden het niet eens worden over de hoogte van de loonsverhoging.
Overleg nieuwe cao VVT stukgelopen

NU’91, CNV pz en FBZ eisten een zorgmarktconforme loonsverhoging, Abvakabo FNV wil naast loonsverhoging dat de hoge werkdruk en de flexibilisering wordt aangepakt. Het loonbod van de werkgevers, Actiz en BTN, zat daar volgens de werknemersorganisaties te ver onder. Nominaal was de bieding 2,2% over de looptijd van de komende cao; tot augustus 2013. Ik werkelijkheid kwam de verhoging voor 2012 neer op in totaal nog geen 1,40%.

Ingetrokken loonbod
De vakbonden wilden de laatste bieding van de werkgevers aan hun (kader)leden voorleggen. De werkgevers gingen daar niet mee akkoord en trokken hun bieding vervolgens in. NU’91-onderhandelaar Rolf de Wilde noemt het ‘absurd’ dat de werkgevers, die een groot deel van deze dag hebben gebruikt om hun mandaat met hun achterban te bespreken, niet de kans geeft om hun mandaat voor een dermate ‘slank’ loonbod, met de leden te bespreken. ‘Ons plan is om het eindbod toch aan onze kaderleden voor te leggen en BTN en Actiz te bewegen weer met ons aan tafel te gaan om een cao tot stand te brengen.’ Abvakabo FNV bespreekt vandaag, in een grote bijeenkomst met kaderleden, de vervolgstappen. Abvakabo-onderhandelaar Monica: ‘Mijn collega’s en ik zijn strijdbaar. We doen dit niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor een goede kwaliteit van zorg.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.