Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overleg nieuwe cao VVT uitgesteld

De onderhandelingen voor een nieuwe cao VVT zijn voorlopig stop gezet. Deze week is werkgeversvereniging Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) uit het overleg gestapt, waarna werkgeversvereniging Actiz het overleg heeft opgeschort.

Afgelopen woensdag zaten de werkgevers- en werknemerspartijen bij elkaar om tot een cao VVT te komen. Dit lukte niet omdat Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) het niet eens was met de voorstellen van de andere werknemers- en werkgeversorganisaties. BTN wil de lopende cao ongewijzigd verlengen tot 31 december 2014, inclusief periodieke salarisverhogingen. Een nieuwe cao met kostenverhogende afspraken, zoals werknemerspartijen voorstellen, zal volgens BTN leiden tot meer ontslagen.

Loonsverhoging ouderenzorg

Nadat BTN uit het overleg was gestapt, werden de andere partijen het ook niet eens. De voorstellen van Akvakabo en Actiz stonden zo ver uit elkaar, zo meldt Actiz in een bericht. De werkgeversorganisatie zag geen basis om tot een akkoord te komen. Abvakabo wilde onder andere een verschillende loonsverhoging voor medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en medewerkers in de thuiszorg. Voor de ‘ouderenzorg’ wil de AbvaKabo 2,7% voor de thuiszorg is de loonsverhoging niet nader ingevuld. De enige categorale vakbond voor verpleegkundigen en verzorgenden, NU’91, kan zich ook niet vinden in het voorstel van Abvakabo. ‘Wij willen goede arbeidsvoorwaarden voor alle verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in de VVT’, meldt NU’91 op de website.

Eind deze maand gaan Actiz en de bonden het cao-overleg weer hervatten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.