Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Palliatieve zorg krijgt 51 miljoen

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS maakte vorige week bekend dat hij voor verbeteringen en ondersteuning van de palliatieve zorg tot 2020 een bedrag van 51 miljoen euro beschikbaar stelt.
Palliatieve zorg krijgt 51 miljoen

De plannen daarvoor zijn op 11 mei 2015 naar de Tweede Kamer gestuurd. IKNL juicht deze steun van het kabinet toe. Vorig jaar pleitte IKNL al voor meer aandacht voor het verbeteren van de palliatieve zorg. In het rapport ‘Palliatieve zorg in beeld’ werd onder meer duidelijk dat het zelfs ontbreekt aan voldoende informatie om iets over de kwaliteit van deze zorg te zeggen.

Palliatieve zorg nog niet goed genoeg

Van Rijn vindt het aanbod van palliatieve zorg goed, maar niet goed genoeg aansluiten op de behoeften van de patiënt en zijn naasten. Ook ziet hij dat de zorg is versnipperd, een wisselend kwaliteitsniveau heeft en niet altijd goed toegankelijk is.’

Naar aanleiding van dat rapport bleek onder meer dat de palliatieve zorg voor niet-oncologische en bijzondere doelgroepen kan aanzienlijk worden verbeterd, óók door verpleegkundigen. Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.