Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Palliatieve zorg moet mensenrecht worden’

Internationale organisaties die zich inzetten voor palliatieve zorg roepen overheden op om palliatieve zorg als mensenrecht te erkennen. Ook is er een petitie opgesteld die burgers kunnen ondertekenen.
‘Palliatieve zorg moet mensenrecht worden’

Dat meldt Pallium.

Diverse international organisaties hebben samen Het Handvest van Praag opgesteld. Hierin roepen zij overheden op om te garanderen dat patiënten en hun families wereldwijd het recht hebben op toegang tot palliatieve zorg. Deze zorg moet geïntegreerd worden in het beleid voor de gezondheidszorg, aldus het Handvest. Ook vragen de organisaties overheden om toegang te garanderen tot essentiële medicatie, waaronder opioïde pijnstillende medicatie.

Wie doen mee?

Betrokken organisaties zijn onder andere de European Association for Palliative Care (EAPC), de International Association for Palliative Care (IAHPC), de Worldwide Palliative Care Alliance (WPCA) en de Human Rights Watch (HRW). De petitie is inmiddels al door meer dan 3500 mensen ondertekend. Onderteken de petitie

Verdieping

Meer lezen over palliatieve zorg? Bekijk het dossier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.