Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pasfoto moet patiëntveiligheid bevorderen

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) startte vorige week met een pilot voor het vastleggen van pasfoto’s van patiënten. Het MCL doet dit ter bevordering van patiëntveiligheid.
Pasfoto moet patiëntveiligheid bevorderen

Door de vastgelegde foto hebben verpleegkundigen en specialisten nog meer zekerheid dat zij de juiste patiënt voor zich hebben. Patiënten hoeven zelf geen actie te ondernemen. Op het moment dat patiënten zich bij een inschrijfpunt van het MCL melden in verband met een ziekenhuisbezoek, vraagt een medewerker naar het legitimatiebewijs. Van patiënten die een rijbewijs of identiteitsbewijs hebben met chip, wordt de foto overgenomen van de chip. Is dit niet mogelijk, dan wordt ter plekke gevraagd om een foto te maken via een webcam.

Pasfoto in EPD
De foto wordt vastgelegd in het elektronische patiëntendossier van het MCL. Na het vastleggen van de foto is deze zichtbaar voor specialisten en verpleegkundigen die de gegevens om medische redenen moeten raadplegen.

NVZ
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.