Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten ‘geëvacueerd’ naar Van der Valk

Na een MRSA-uitbraak in het Atrium MC te Heerlen zijn twintig patiënten en het verplegend personeel tijdelijk naar hotelgigant Van Der Valk overgebracht.
Patiënten ‘geëvacueerd’ naar Van der Valk

‘Het gaat om CVA-patiënten die wachten op een plaats in een verpleeghuis of tot er thuiszorg beschikbaar is,’ vertelt verpleegkundige Paul Stevens vanuit de Heerlense vestiging van Van Der Valk.

Relaxed
Sinds gisteren verzorgt hij de patiënten niet gewoon in het ziekenhuis, maar in kamers van de hotelgigant met de toekan. ‘Het is hier wel relaxed’, lacht hij. ‘We kunnen van alle faciliteiten gebruik maken, ook van het zwembad als we dat zouden willen!’ 

Hotelbedden
De enige obstakels zijn vooralsnog de bedden waar de patiënten in liggen. ‘Ze liggen gewoon in hotelbedden,’ vertelt Stevens. ‘Deze zijn erg laag, wat lastig is. Maar verder hebben we niets te klagen. Er hoefde ook geen apparatuur ofzo mee, het gaat hier om allemaal uitbehandelde patiënten.’

Weinig prikkels
Volgens Stevens is het opvallend hoe rustig te patiënten hier zijn, in vergelijking met het ziekenhuis. ‘Ze worden minder geprikkeld dan in het ziekenhuis, waarschijnlijk gaan patiënten zich in een zieke omgeving ook zieker vóelen.’ Naar schatting begin volgende week gaan de patiënten weer terug naar hun afdeling in het AtriumMC te Heerlen.

MRSA
De ‘evacuatie’ naar Van Der Valk is in gang gezet toen een viertal patiënten verleden week met MRSA-bacterie besmet bleek. Omdat de bezetting hoog was en er ruimte gemaakt moest worden voor de desinfectiecampagne, is een deel van de patiënten samen met het verplegend personeel verplaatst naar Motel van der Valk in Heerlen. De behandelend neurologen lopen gewoon dagelijks visite en ook fysiotherapeuten bezoeken waar nodig hun patiënt.

Desinfectie

Ondertussen wordt de afdeling schoongemaakt. Naar verwachting kan deze zaterdag weer in gebruik worden genomen.

Atrium MC
Door: redactie Nursing – Nienke Berends

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.