Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten drinken handalcohol

Ziekenhuizen moeten hun handalcohol achter slot en grendel houden om patiënten te stoppen het te drinken, zeggen artsen.
Patiënten drinken handalcohol

Experts gespecialiseerd in vergiftiging van het Guy’s and St Thomas’ hospital in Londen ontvingen 19 meldingen van bewuste inname van de zeep in 16 maanden.

Effecten
‘In onze beleving zien we serieuze effecten bij mensen die meer dan 500 ml handzeep hebben gedronken’, zeggen onderzoekers, ‘Dit komt het meeste voor bij patiënten die in de war zijn en de zeep bijvoorbeeld aanzien voor water. Ook zie je dit bij mensen die verslaafd zijn aan alcohol.’

Dit blijkt wel uit een voorbeeld van een vrouwelijke patiënte met een verleden van alcoholverslaving . Ze was in elkaar gezakt met een flesje van 500 ml handalcohol. Naast haar lag nog een flesje. Testen toonden aan dat ze negen keer zoveel alcohol in haar bloed had, dan het toegestane percentage in Engeland om te mogen auto rijden. De concentratie in haar bloed kon fataal zijn.

BBC News

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.