Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Patiënten gaan meer betalen na verkiezingen’

Nederlanders zijn na de verkiezingen honderden euro's per jaar extra kwijt aan de zorg. Dat voorspelt de patiëntenorganisatie NPCF in het AD na bestudering van de verschillende verkiezingsprogramma's.
'Patiënten gaan meer betalen na verkiezingen'

Volgens Ad Poppelaars van de CG-Raad (chronisch zieken en gehandicapten) stellen de lijsttrekkers in tv-debatten hun plannen voor de zorg mooier voor dan ze zijn.

Alternatief plan
De patiëntenclubs bereiden samen een alternatief plan voor dat ze na 9 juni aanbieden aan de informateur van het nieuwe kabinet. ‘Want als je de rode draad ziet van alle verkiezingsprogramma’s, voorspelt dat weinig goeds voor wat er straks in het regeerakkoord komt te staan,’ zegt Jan Coolen van NPCF in het Algemeen Dagblad.

Bezuinigen
Vrijwel alle partijen willen bezuinigen door patienten meer zelf te laten betalen. ‘Natuurlijk zijn er verschillen per partij en ligt het er helemaal aan welke coalitie er komt. Maar gemiddeld zijn mensen straks honderden euro’s per persoon per jaar meer kwijt,’ zegt Coolen.

AD
Door: redactie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.