Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiënten hebben liever nurse practitioner

Patiënten hebben liever hulp van een nurse practitioner dan van een arts, als het gaat om taken op het gebied van cardiologie.
Patiënten hebben liever nurse practitioner

Bovendien kunnen zij veel meer taken uitvoeren dan ze tot nog toe worden toegelaten te doen, zis een andere conclusie uit een onderzoek dat Carla Broers van de Rijksuniversiteit Groningen deed.

Veilige handen
Uit het onderzoek van Broers blijkt dat de reguliere behandeling van postoperatieve bypasspatiënten en post-infarct patiënten bij nurse practitioners in even veilige handen is als bij cardiologen en arts-assistenten. De patiënten zijn zelfs tevredener over de behandeling door de nurse practitioner.

Schakel
Ook ontwikkelde Broers een organisatorisch model waarmee ziekenhuizen de functie van nurse practitioner kunnen introduceren en verder ontwikkelen tot een volwaardige schakel in hun patiëntenzorg, Carla Broers verrichtte haar onderzoek aan de afdeling Cardiologie van het Medisch Centrum Alkmaar.

RUG
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.