Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten ziekenhuis werven verpleegkundigen

In de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Woerden gaat deze week de campagne ‘Patiënt zoekt collega’ van start. Patiënten en verpleegkundigen die al in het ziekenhuis werken gaan zelf op zoek naar nieuwe verpleegkundigen.
Patiënten ziekenhuis werven verpleegkundigen

In de campagne staat de verhouding tussen patiënt en zorgverlener centraal: de patiënt neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid en herstel. Het ziekenhuis heeft op dit moment acht ambassadeurs, patiënten en verpleegkundigen, aangesteld die via social media als Facebook en Twitter berichten gaan verspreiden. Ze reageren op tweets en posts en vragen aandacht voor de verhouding tussen patiënt en zorgverlener.

Patiëntgericht denken
Een van de ambassadeurs is Jessica, die al enige tijd in de Sint Maartenskliniek komt voor de behandeling van systemische sclerose. Zij is op Facebook een topic gestart over patiëntgericht denken. Ze noemt als voorbeeld van patiëntgericht denken een telefonisch contact waarin mijn naam en geboortedatum is gevraagd in plaats van mijn registratienummer.

Verpleegkundigen en social media
‘We zijn niet op zoek naar zomaar verpleegkundigen, we zoeken verpleegkundigen die zich kunnen vinden in onze visie van partnerschap met de patiënt’, zegt Wouter van der Meer, communicatiemedewerker van het ziekenhuis. Naast de klassieke advertenties probeert het ziekenhuis deze groep verpleegkundigen nu ook te bereiken via social media. ‘We merken dat veel verpleegkundigen in ons ziekenhuis actief zijn op social media.’

Nieuwsgierig? Kijk op www.facebook.com/patientzoektcollega of www.patientzoektcollega.nl

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.