Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt gelukkiger door tevreden verpleegkundige

Als verpleegkundigen goede arbeidsomstandigheden ervaren en willen blijven werken waar ze werken, beoordelen patiënten de zorg en het ziekenhuis beter.

Dit blijkt uit de bevindingen van een consortium (RN4CAST) van onderzoekers uit dertien landen, onder leiding van de Katholieke Universiteit Leuven (België) en de Universiteit van Pennsylvania (VS). ‘Patiënten in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen met een betere werkomgeving zijn meer geneigd om het ziekenhuis als goed te beoordelen en aan te raden aan vrienden of familieleden’, aldus Linda Aiken, hoofdauteur van deze studie.

Burnout
Een groot deel van de 61.168 ondervraagde verpleegkundigen in Europa en de VS zei ontevreden te zijn over het werk en burnoutklachten te ervaren. In ziekenhuizen waar de proportie ontevreden verpleegkundigen of verpleegkundigen met burnout hoger was, waren patiënten minder tevreden met hun ziekenhuisverblijf. In Griekenland en Engeland zijn in verhouding de meeste verpleegkundigen met een burnout. Zij overwegen hun baan als verpleegkundige op te geven.

Onderzoek
De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het British Medical Journal. In totaal namen 131.318 patiënten deel uit meer dan duizend ziekenhuizen.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.