Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pauline Meurs weer machtigste zorgvrouw

Pauline Meurs is wederom de meest invloedrijkste vrouw in de gezondheidszorg.
Meurs is hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit.
Meurs is hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. - Foto: LinkedIn

Dit blijkt uit onderzoek van het blad Opzij, die uit elke categorie de meest machtigste vrouw benoemde.  Pauline Meurs (62) is voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Meurs’ invloed neemt alleen maar verder toe. Het maakt haar – na Edith Schippers, zie de lijst Politiek – nog steeds de belangrijkste vrouw in de gezondheidszorg.

Hoogleraar bestuur

Meurs was van 12 juni 2007 tot 15 januari 2013 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Zij is hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Vanaf 1 februari 2013 is zij lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en sinds 1 september 2014 voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving). Eerder was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bestuurder van het academisch ziekenhuis in Rotterdam. In de Eerste Kamer hield zich onder meer bezig met volksgezondheid en het asiel en migratiebeleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.