Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioenen verpleegkundigen onder druk

Verpleegkundigen moeten misschien meer premie gaan betalen voor hun pensioen. Daarvoor waarschuwt het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

‘Naar werkgevers en werknemers zeggen we eigenlijk al: houd rekening met verhoging van de pensioenpremie’, zegt PFZW-directeur Peter Borgdorff op Volkskrantbanen.nl.  ‘Een tweede stap is, als de situatie nog onvoldoende is verbeterd, een korting op de rechten van zowel gepensioneerden als actieve werknemers die nog pensioen aan het opbouwen zijn.’

 

Verhogen premie

Directeur Borgdorff zegt op Volkskrantbanen.nl dat hij vreest dat het premiepercentage met 2,5 procentpunt omhoog moet van 24,2 naar 26,7 procent. Deze lasten worden eerlijk (50/50 procent) verdeeld over werkgevers en werknemers, maar zullen volgens hem hard aankomen. ‘Voor werkgevers betekent het hogere loonkosten, terwijl in de zorg fors bezuinigd moet worden. Werknemers zullen koopkracht inleveren.’ Over de hoogte van een eventuele korting van de pensioenuitkering durft de PFZW-directeur nog niet te speculeren.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.