Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Personeel van Maasstad is ongerust

Het personeel van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis is ongerust, meldt het AD. De personeelsleden worden niet getest of zij drager zijn van de resistente bacterie Klebsiella-Oxa-48.
Personeel van Maasstad is ongerust

‘Iedereen die bang is voor besmetting kan zich gratis laten testen, maar niemand weet dat’, zegt een medewerker van het ziekenhuis. Het gaat daarbij om patiënten, maar ook om personeel.

Besmetting
In Maasstad zijn tenminste 70 mensen besmet geraakt met de multiresistente Klebsiellabacterie. Van hen zijn 25 overleden. Marc Bonten, hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht, is aangesteld als supervisor. Bonten ziet toe op het naleven van de regels en hij moet ervoor zorgen dat de afdelingen ziekenhuishygiëne en medische microbiologie beter samenwerken en communiceren.

Meldpunt verpleegkundigen
Door de onrust heeft NU’91 een meldpunt geopend om een beter beeld te krijgen van hoe het met de werkomstandigheden en veiligheid van de medewerkers is gesteld. IGZ meldde zondag dat er geen opnamestop ingesteld wordt.

RTL Nieuws
Door: redactie Nursing

Zie ook:
Dossier Maasstad ziekenhuis

4 REACTIES

 1. s.crew ik moet toch echt op u reageren.
  Ik begrijp dat er bij u veel dingen niet goed zijn gegaan en daarom begrijp ik u boosheid. Maar het is natuurlijk wel oneerlijk om het hele verpleegkundig personeel hierop aan te vallen en dat iemand niet zeker is van zijn leven is nogal een beschuldiging.
  ook logish lijkt me dat het personeel ook angstig kan zijn in zo’n situatie als deze..deze verpleegkundige lopen namelijk elke dag risico bij verzorging van patienten denk aan hiv tbc etc.. ook niet alle patienten vertellen eerlijk wat zij bij zich dragen of weten het zelf nog niet..en de meeste doen hun werk nog steeds met plezier.Het is spijtig dat u niet goed bent geholpen en nogmaals dat u er voor kiest om nooit meer naar dat ziekenhuis te gaan is ieder zijn goed recht en heb ik dan ook alle begrip voor ik zou hetzelfde doen.
  maar u kunt niet alle verpleegkundige neerzetten alsof zij niet om hun patienten en werk geven, er zitten overal rotte appels.. en sommige kunnen beter achter de kassa gaan zitten.. maar dat geld voor het merendeel zeker niet..wij lopen met minder personeel (overheid) nog steeds ons uiterste best te doen voor de patienten..

 2. Lees alle reacties
 3. Zo het personeel is bang voor besmetting? En waarom heeft men dan , waarschijnlijk, jarenlang dermate de kantjes er afgelopen dat er onbeheersbare situaties zijn ontstaan? En nu in de rats zitten over je eigen hachje? Wat een misselijke mentaliteit.
  We hoeven niet verrast te zijn over de staat v.d. gezondheidszorg in dit land als we de mentaliteit van hoog tot laag bij het personeel zien.
  Je bent je leven niet zeker als je in jullie handen valt, reden temeer niet behandel/niet reanimeer/euthanasieverklaringen in te vullen en bij de huisarts te deponeren.
  Ik heb na blunders,nog niet eens een begin van excuses mogen ontvangen, en het verantwoordelijke personeel wast de handen (hoe toepasselijk) in onschuld, in elk geval niet met een ontsmettingsmiddel of zeep!

 4. @s.crew you should know better, foei!: ’t gros vh personeel is: werkvloer, handen aan ’t bed/ schoonmakers/ keuken etc. Hun onrust begrijp ik prima!, en ’t toont nog sterker aan waar de werkelijke fout zit: bij ’t hoger management & de ter zake verantwoordelijke specialisten: dat die -zelfs nu nog!- nog steeds falen in goed beleid, preventie, voorlichting, openheid! En ja, die 4 ton bonus moet uiteraard terug, minstens… Eigenlijk zou moeten: malus = korten op inkomen vd verantwoordelijken! En dit dan storten in fonds voor de slachtoffers/familie, alsook voor wetenschappelijk onderzoek & vergroten van kennis op dit gebied.

 5. vreemd dat het Personeel bang is met zo’n bestuursvoorzitter want alleen voor uitzonderlijk goede prestaties kreeg deze man een bonus van 4 ton. Dat is waarschijnlijk het totale jaar inkomen van de 25 doden onder zijn verantwoordelijkheid.
  Zijn bonus zal na het lijkt tenminste (70 mensen besmet) volgt jaar nog hoger zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.