Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Persoonsgebonden budget keert terug

De deze zomer ingestelde stop op het persoonsgebonden budget (pgb) wordt 1 januari opgeheven. Doordat de Tweede Kamer zich daar donderdag voor uitsprak kunnen enkele duizenden mensen weer zelf zorg inkopen.
Persoonsgebonden budget keert terug

Wel wordt bekeken hoe grenzen kunnen worden gesteld aan het steeds populairder wordende pgb. In 2005 hadden nog 68.000 mensen dat, in 2010 waren er bijna 135.000 pgb-houders. Ook wordt een eerder aangekondigde maatregel voor mensen die al een pgb hebben met verblijfsindicatie aangehouden tot er meer duidelijkheid is over de gevolgen ervan. En er komt meer aandacht voor opsporing van fraude met het pgb.

Pgb gestopt
Op 1 juli van dit jaar werd het pgb stopgezet. Nieuwe aanvragers kregen alleen zorg in natura. Er was namelijk al veel te veel geld uitgegeven een pgb’s. Verschillende politici gingen in september tijdens de 50Plusbeurs in discussie over het pgb. Zij waren toen van mening dat de stop moest worden teruggedraaid.

Lees ook de blogs Wachtlijst voor PGB?! en PGB: snappen jullie het nog? van Jos Kaldenhoven.

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.