Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Platform Zorginnovatie treedt in werking

MAARSSEN - De eerste activiteiten van het landelijk Platform Zorginnovatie gaan deze week van start. Het platform wil bijdragen aan de snelheid waarmee innovaties in de zorg worden doorgevoerd.
Platform Zorginnovatie treedt in werking

Daartoe laat het platform onderzoek doen naar de meerwaarde van als kansrijk beoordeelde innovaties.

Effect

Het Platform Zorginnovatie zal dit jaar business cases laten opstellen over de meerwaarde van ergocoaches (tilspecialisten), plafondtilliftsystemen, verzorgend wassen en aangepaste kleding. Hierbij wordt het effect van deze innovaties onderzocht op kwaliteit van zorg, kwaliteit van arbeid, doelmatigheid, arbeidsproductiviteit en efficiency.

Deskundigen

Het Platform Zorginnovatie wordt geadviseerd door twee expertplatforms, één op het gebied van agressie en één op het gebied van fysieke belasting. Hiervoor zijn deskundigen uit het werkveld gevraagd. Zij zullen gevraagd en ongevraagd onderwerpen voordragen.

Leden

In totaal zitten er twaalf leden uit verschillende werkvelden in het platform. Ook koepelorganisatie AVVV heeft erin plaats genomen. Het platform is een initiatief is van Stichting RegioPlus en wordt financieel gesteund door het Ministerie van VWS en Sociale Zaken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.