Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Plegen demonstreren voor betere cao VVT

Verpleegkundigen, verzorgenden en de bonden voeren vandaag actie voor een betere cao voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT).
Plegen demonstreren voor betere cao VVT

Zij doen dat bij het Nieuwegein Business Center, waar een ledenvergadering van werkgeversorganisatie Actiz wordt gehouden.

Fatsoenlijke CAO VVT
De demonstratie wordt georganiseerd door vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en NU’91. Volgens een woordvoerder van Abvakabo FNV willen de vakbonden en werknemers op die manier een signaal afgeven dat ze niet akkoord gaan met de nullijn, maar dat ze weer willen praten over een fatsoenlijke cao.

Eindaanbod afgewezen
De vakbonden hebben hebben begin april na vier dagen onderhandelen het eindbod van werkgevers ActiZ en BTN voor de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) afgewezen. De bonden vonden dat de werknemers er sterk op achteruit gaan als zij dit bod accepteren. De werkgevers willen geen loonsverhoging geven, de bonden eisen 1,25 procent. Ook zijn de bonden tegen het plan om werknemers van boven de 55 jaar te verplichten nachtdiensten te draaien.

De Abvakabo FNV verwachtte gisteren dat er zo’n 200 mensen op de demonstratie af zouden komen.

Abvakabo FNV
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. met 55 jaar nog de nachtdienst in ze lijken wel gek,laten ze dat eerst zelf maar gaan draaien ,dan weten ze waar ze het over hebben,diegene die het fijn vind is tot daar aan toe maar daar zit meestal het financiele plaatje achter,alleenstaand of iets dergelijks,als je 55 bent kun je niet meer zo makkelijk om schakelen,

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.