Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poëzie fleurt licht dementerenden op

AMSTERDAM - Vandaag, op Wereld Alzheimerdag 2006, voert het PleegTheater haar ‘Salon de la Poésie’ op, een poëzievoorstelling voor licht dementerenden. De salon vindt plaats in Amsterdam, in locatie De Venser van zorgorganisatie Fontis.

Tijdens de ‘Salon de la Poésie’ gaat het PleegTheater via kunstzinnige poëzie terug in de tijd. Acteurs lezen gedichten voor en zingen oude kinderversjes. Het doel is ouderen uit hun schulp te laten komen, te laten meezingen, een oud vers te laten voordragen of zelf een gedicht te schrijven.

Annie M.G. Schmidt
Omringd door oude gebruiksvoorwerpen zoals inktpennen, griffels, knikkers en kaatsballen wordt een appèl gedaan op de herinnering. Daarbij maken de acteurs gebruik van poëzie van dichters zoals Herman Gorter, Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt en Hans Andreus. Doordat de ouderen zelf gedichtjes schrijven bloeit hun zelfvertrouwen en gevoel van welzijn op, zo is de bedoeling.

Verpleeghuizen
Het PleegTheater ontwikkelde het poëzieproject samen met De Venser. Na de salon vervolgen Fontis en het PleegTheater het project met een serie huiskamervoorstellingen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.