Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poli voor anusatresie en Hirschsprung

Het VUmc is begin dit jaar gestart met een speciale polikliniek voor patiënten met anusatresie en ziekte van Hirschsprung.
Poli voor anusatresie en Hirschsprung

Doel van deze transitiepoli is een goede begeleiding van de patiënt, betere overdracht van de kennis over de aandoening en het voorkomen van onnodige diagnoses en behandelingen.

Incontinentie
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer veertig kinderen geboren met een anusatresie of ziekte van Hirschsprung. Veel van hen hebben ook op latere leeftijd nog last van hun aangeboren aandoening, bijvoorbeeld in de vorm van incontinentie of seksuele problemen.

Continentiezorg-verpleegkundige
Patiënten die zich aanmelden wordt gevraagd voorafgaand aan het eerste consult een vragenlijst over hun klachten en wensen in te vullen. Elke patiënt heeft bij het eerste gesprek contact met de kinderchirurg. Zij besluit vervolgens samen met de verpleegkundig consulent continentiezorg welke andere specialisten uit het multidisciplinaire team bij de behandeling betrokken worden.

Niet zelf zoeken
Volgens het VUmc is het grote voordeel van deze polikliniek dat patiënten die volwassen worden, of inmiddels zijn, niet zelf op zoek hoeven naar specialisten voor volwassenen en daar vervelende onderzoeken opnieuw moeten ondergaan.

Door: Redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.