Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poliklinieken UMCG gesloten door netwerkstoring

Het Universitair Medisch Centrum Groningen kampt donderdag met een netwerkstoring. Een deel van de operaties gaat niet door, de poliklinieken zijn gesloten en alle afspraken voor donderdagmiddag zijn geschrapt, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Poliklinieken UMCG gesloten door netwerkstoring

Spoedoperaties gaan door, maar voor electieve ingrepen wordt per geval beoordeeld of deze kunnen doorgaan. De afdeling Spoedeisende Hulp verzoekt de ambulances om laagcomplexe zorg naar andere centra te verwijzen. Voor opgenomen patiënten is er geen gevaar, aldus de woordvoerder. Van de meeste patiënten zijn de gegevens niet alleen digitaal, maar ook in een papieren dossier opgeslagen. De digitale patiënteninformatie is door de storing onbereikbaar.

Twitter
De storing ontstond rond 10.00 uur. De website en het intranet van het ziekenhuis zijn sindsdien uit de lucht. Het ziekenhuis probeert iedereen die een afspraak heeft bij een van de poliklinieken telefonisch te bereiken, maar dat is vooralsnog niet bij iedere patiënt gelukt. Via Twitter en via de media probeert het ziekenhuis zoveel mogelijk mensen op de hoogte stellen van de problemen.

Bekijk hier de Twitterpagina van het UMCG.


Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.