Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: ‘Charlie schadelijk voor imago verpleegkundige’

Iets meer dan de helft van de bezoekers van Nursing.nl vindt ziekenhuisserie Charlie schadelijk voor het imago van de verpleegkundige. Dat geven zij aan in een poll op Nursing.nl. Beroepsvereniging V&VN heeft geen moeite met de serie. ‘Het is duidelijk dat het om een soap gaat.’
Halina Reijn speelt Charlie
Halina Reijn speelt Charlie

Bijna 60 procent van de bezoekers van Nursing.nl antwoordt ja op de stelling ‘Ziekenhuisseries als Charlie zijn schadelijk voor het imago van de verpleegkundige’. 33 procent is het hier niet meer eens en de overige groep antwoordt misschien. Op de poll stemden 278 bezoekers van Nursing.nl.

Soapserie

Beroepsvereniging V&VN vindt de serie niet schadelijk voor het imago van de verpleegkundige omdat kijkers wel weten dat het om een soap gaat. ‘Wij hebben met plezier naar Charlie gekeken. Het is een leuke serie en mooi gemaakt’, zegt Francis Bolle namens V&VN. ‘De serie is niet representatief voor het verpleegkundig vak. Het gaat heel duidelijk om een soap en niet om een documentaire over het ziekenhuis of de verpleegafdeling. Daarom vinden we het ook niet schadelijk voor het imago van de verpleegkundige.’

Nursing-bloggers Jos en Sandra vonden de serie over de medicijnverslaafde verpleegkundige fascinerend. Op Twitter ergerden verpleegkundigen zich aan de term ‘verpleegster’. Lees hier meer reacties op Charlie.

Nurse Jackie

Vorige maand startte de nieuwe televisieserie Charlie over een medicijnverslaafde verpleegkundige. Het is een Nederlandse adaptie van de Amerikaanse Nurse Jackie, die in Amerika voor flink wat ophef zorgde in de verpleegkundige wereld. Zo was de American Nurses Association (ANA) teleurgesteld over hoe de serie verpleegkundigen en de verpleging portretteert. De negatieve beelden zouden het vertrouwen van patiënten kunnen schaden en jongeren ontmoedigen voor het vak van verpleegkundige te kiezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.