Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

POLL: Heb jij hulp gehad na een traumatische ervaring?

Als verpleegkundige maak je soms dingen mee, die op termijn traumatisch kunnen zijn. Heb jij na een dergelijke ervaring professionele hulp gehad?
Oog.jpg

Scroll naar beneden om direct naar de poll te gaan>>>

Sommige dingen blijven je als verpleegkundige meer bij dan andere. Zo schrikt Sandra niet zomaar van een plas bloed met een spoor over de gang. In een van haar blogs vertelt ze erover. ‘Ik stond met mijn crocs middenin een horrorfilm.’ Lees hier het volledige verhaal van Sandra>>>

Traumatische ervaring
Een fantastisch nachthoofd sleepte Sandra er doorheen. Maar ze ontdekte dat het niet iets was waar ze thuis over kon praten. ‘Omdat mensen het te gruwelijk vinden om te horen. En ik wilde wel huilen: “Precies, te gruwelijk om aan te horen. Hoe dacht je dat ik me voelde, toen ik er middenin stond?” Maar dat deed ik niet.’

Heb jij wel eens professionele hulp gehad?
Volgens veel mensen hoort de dood misschien bij het werk als verpleegkundige. Ze snappen niet dat je je werk blijft doen, en vinden dat je er niet over moet zeuren als je zoiets heftigs meemaakt. Heb jij wel eens iets meegemaakt, dat op langere termijn traumatisch bleek te zijn? En kon jij erover praten? Heb je toen professionele hulp gehad? Stem op de poll. 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.