Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Poll: heb jij wel eens slaapproblemen?

Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder had in 2018 slaapproblemen. Hoe zit dat met verpleegkundigen? Stem op de poll.
Foto: iStock

Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder had in 2018 slaapproblemen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête. In de Gezondheidsenquête wordt deelnemers gevraagd of zij in de voorafgaande twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. In 2018 heeft 24 procent van de Nederlanders vanaf 25 jaar daar bevestigend op geantwoord. Dat komt neer op ongeveer 2,9 miljoen mensen. In 2017 ging het om 21 procent. Bij ruim 4 op de 10 van de slechte slapers belemmeren de slaapproblemen het dagelijks functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om verminderde concentratie, vergeetachtigheid of een slecht humeur.

Nursing is benieuwd hoe dat met verpleegkundigen zit, en zo ja: wanneer zij daar dan het meeste last van hebben. Stem op de poll!

Sorry. This form is no longer available.

Idealiter zouden mensen ’s nachts niet hoeven werken, zegt klinisch-psycholoog Ybe Meesters, want slaapproblemen door de nachtdienst zijn niet te voorkomen, al lijken een powernap en voorwaarts roosteren wel iets te helpen. Lees meer.

1 REACTIE

  1. Als mens en verpleegkundige ben je zelf uitstekend in staat te voelen wat bij je past. Er zijn verpleegkundigen die beter slapen waanneer zij nachtdiensten draaien en er zijn er die het een regelrechte ramp vinden en alles wst er tussen zit.
    Doe vooral wat bij jou past en laat verpleegkundigen, als het rooster het toe laat , de diensten draaien die het best bij hen past en dus het meest producttief is .
    denk simpel.denk simpel…..denk simpel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.