Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Poll: helft verpleegkundigen ervaart stress in zomer

Bijna zestig procent van de verpleegkundigen vindt werken in de zomermaanden stressvoller, zo blijkt uit een poll op Nursing.nl. Een kwart van de stemmers merkt geen verschil met andere maanden.
Poll: helft verpleegkundigen ervaart stress in zomer

Ongeveer 18 procent geeft aan dat zij werken in de zomermaanden juist relaxter vinden. Op de poll stemden 260 bezoekers van Nursing.nl.

Onderbezetting
Een veelgehoorde klacht in de zomer is onderbezetting, zo ook dit jaar. Uit een tussentijdse evaluatie van het meldpunt onderbezetting van vakbond NU’91 blijkt dat er binnen twee weken al ruim zestig meldingen zijn binnengekomen. Voorgaande jaren meldden verpleegkundigen bijvoorbeeld dat zij werden vervangen door te laag geschoold of onervaren personeel.

Lees ook de blog ‘Zomerse Zorgen’ van Annemart.

Meer nieuws over werken in de zomermaanden vind je in het dossier Zomerzorgen.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. In de vakantieperiode is het rooster maken een hele klus. Bij ons op de afdeling worden met name studenten en uitzendkrachten ingezet om de grootste gaten op te vullen. Fijn, maar met als gevolg dat er wel poppetjes op de vloer staan, maar weinig ervaring. De patienten zijn net zo ziek als altijd dus het is wachten op problemen….. en wie is er dan verantwoordelijk? Wij als vast personeel houden soms ons hart vast en inderdaad, ik ervaar de zomermaanden ook als stressvol. Normaal werk ik 3 dagen per week, maar in de zomermaanden meestal 4 dagen, dus veel drukker dan andere maanden. Het werk als pleeg is bijzonder leuk, maar af en toe vraag ik me af of ik mezelf niet beter kan laten omscholen naar het onderwijs. Lekker 6 weken vakantie, een schril contrast.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.