Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Poll: verpleegkundige is het leukste beroep

Het overgrote deel van de verpleegkundigen vindt haar vak geweldig, blijkt uit een poll op Nursing.nl. Maar, en dat is niet verrassend, de arbeidsvoorwaarden kunnen beter.
Poll: verpleegkundige is het leukste beroep

Op de poll stemden bijna 300 bezoekers van Nursing.nl.

Ruim 80 procent van de stemmers antwoord ja op de stelling ‘Verpleegkundige is het leukste beroep dat er is’. Hiervan geeft de meerderheid (65 procent) aan dat de arbeidsvoorwaarden beter kunnen. Ruim 20 procent van de pollstemmers maakt dat niet uit: ze zouden toch niets anders willen. Voor zo’n 12 procent van de verpleegkundigen ligt het heel anders: die zeggen het vak te verlaten zodra ze dit kunnen.

Trotse verpleegkundigen
Het is niet verrassend dat verpleegkundigen trots zijn op hun vak. Uit een raadpleging van het panel Verpleging & Verzorging in 2010 blijkt dat negen van de tien verpleegkundigen en verzorgenden met plezier naar hun werk gaan. Acht van de tien zijn er trots op om in de zorg te werken. En verpleegkundigen becijferen hun baan met een ruime 7,5. De passie voor zorg, is voor veel verpleegkundigen een belangrijke drijfveer, denkt onderzoeker Anneke Francke van het Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Zij vertelt in Nursing mei: ‘Voor veel verpleegkundigen geeft het contact met patiënten en familie voldoening. Het geeft het gevoel dat ze ertoe doen en dat ze iets voor iemand kunnen betekenen. De motivatie om te kiezen voor verpleegkunde heeft vaak te maken met een zorgzaam karakter, met de sociale omgeving waarin je opgroeit. Verpleegkundigen hebben de drang om te zorgen.’

Dag van de Verpleging
Speciaal voor de Dag van de Verpleging staat de Nursing van mei in het teken van de magie van de verpleging. Ook organiseert Nursing interessante workshops en seminairs tijdens de Carrièrebeurs Zorg&Welzijn. Kijk hier voor meer informatie.


Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Verpleegkundige is ook het mooiste en leukste beroep wat er is!!!
    Je komt met zoveel mensen in aanraking en je hoort zoveel verhalen en je kunt wat betekenen voor iemand die het moeilijk heeft etc.
    Alleen: door het slecht betaalde salaris en de hoge werkdruk, want die is er echt, je kunt voor hetzelfde geld iets heel anders gaan doen wat je een stuk minder stress kost, heeft de hele zorg een slecht imago, erg jammer! Laat dit in Den Haag maar eens duidelijk worden zodat er minder bezuinigd wordt op de werkvloer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.