Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Poll: wat willen verpleegkundigen nu het liefst?

De roep om salarisverhoging voor verpleegkundigen klinkt de laatste weken steeds luider. De redactie van Nursing vraagt zich af: staat een hoger salaris echt op de eerste plaats van het wensenlijstje?
Fotografie: IStock

De afgelopen maanden was er veel onrust over een mogelijke salarisverhoging van zorgmedewerkers. De coronacrisis is het uitgelezen moment voor de oppositiepartijen in de Tweede Kamer om een beter salaris op de agenda te zetten. Maar de coalitiepartijen in de Tweede Kamer stemmen tot twee keer toe tegen een motie voor salarisverhoging van zorgmedewerkers.

De mening van verpleegkundigen

Wat vinden verpleegkundigen zelf? Vindt de meerderheid van de verpleegkundigen dat ze te weinig verdient en dat een hoger salaris het grootste probleem is dat nu moet worden opgelost? Of strijden zij liever voor andere zaken. Wat denk jij? Stem op de poll.

 

6 REACTIES

 1. De politiek zegt dat we volgend jaar volgens CAO een salarisverhoging krijgen en die ook afgelopen periode hebben gehad, net zo veel als anderen.
  Volgens mij klopt dit niet helemaal. Hebben we niet dagen ingeleverd om meer salaris te krijgen? Het verlofmandje is niet meer. De groep ouderen heeft zelfs 111 uren in moeten leveren voor zover ik weet. De extra uren voor ouderen zijn er nu helemaal af gehaald voor 50+. Daar wordt nergens met een woord over gerept en dat vind ik raar want dan gaat de vergelijking mank. Meer salaris maar ook minder verlof, gold dat voor de andere CAO salarisverhogingen ook?
  Verder had ik volgens mij beter HEAO kunnen doen dan HBO-V want die zitten in schaal 60…..Ook HBO-ers in het bedrijfsleven krijgen meer salaris dan in de zorg bij mijn weten. Dus ja, ik vind dat er (ook ) salaris bij moet. Maar zeker zijn de andere punten ook belangrijk

 2. Lees alle reacties
 3. Scholing, daardoor carrière perspectief met salaris verhoging zou fijn zijn.
  Na de inservice opleiding in de jaren 80, 2 jaar geleden de hbov afgerond geen cent meer. Opleiding volledig betaald door werkgever. Start deze week met een post HBO opleiding waarvan ik 25% zelf moet betalen en 50% eigen tijd naar school. Na het afronden van deze opleiding geen cent meer!
  Motivatie is er, beloning blijft achter. Waar is het carrière perspectief?

 4. Leuk deze enquête maar onverminderd blijft staan dat het geen verhaal is van of dit of dat maar van en / en.
  Als ik voor minder werkdruk kies betekent dat niet dat ik niet vind dat we met z’n allen ook meer salaris verdienen en dat dat misschien meer mensen zal aantrekken om alle tekorten aan te vullen.
  Maar uiteindelijk hangt het van politiek Nederland af hoeveel loonruimte men bereid is te creëren om arbeidsomstandigheden te verbeteren.

 5. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op opleiden en het heeft ons( op de werkvloer) in de problemen gebracht. (steeds minder hoog gekwalificeerd personeel) We kunnen denken dat de kwaliteit omhoog gaat als iedereen een niveau hoger geschoold is. Als het aan handen ontbreekt moeten we ons toch achter de oren krabben of we ook inderdaad betere kwaliteit kunnen leveren. Als het om kwaliteit gaat zal er iets moeten veranderen in de aansturing, het management.

 6. Om de aantrekkingskracht van het verpleegkundig beroep voor nieuwe aanwas en omscholers te vergroten doen cijfers (€€€€!) het altijd goed.
  Daarnaast worden met een salarisverhoging ook de medewerkers in de zorg- ondersteunende beroepen (die in het hele zorgproces onmisbaar zijn!) gewaardeerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.