Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Poll: Welk effect heeft het afschalen van zorg op jouw werk?

Tientallen ziekenhuizen zeggen urgente zorg te moeten afschalen vanwege de coronacrisis. Wat merk jij daar in de praktijk van? Vul de poll in.

Urgente zorg blijven verlenen was het doel maar tientallen ziekenhuizen lukt dat niet meer, blijkt uit meldingen van ziekenhuizen aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). ‘Landelijk is de operatiecapaciteit voor reguliere zorg met 50 procent afgeschaald. Daarnaast geeft 29 procent van de ziekenhuizen aan de kritisch planbare zorg, zorg die binnen 6 weken moet plaatsvinden om gezondheidsschade te voorkomen, nog maar deels te kunnen leveren’, schrijft de NZa.

Effect op jouw werk?

We zijn benieuwd wat jij merkt van het afschalen van zorg. Verpleeg je alleen nog patiënten met covid-19? Kom je nog wel toe aan zorg voor mensen met andere ziektebeelden? Of zit je misschien momenteel thuis, bijvoorbeeld omdat je zelf ziek bent, of in quarantaine zit omdat iemand anders in je omgeving is besmet met het coronavirus? Geef jouw situatie aan in onderstaande poll.

Poll: welk effect heeft het afschalen van zorg op jouw werk?

2 REACTIES

  1. En weer gaat het alleen over de ziekenhuizen. Ook in verleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg etc wordt de zorg afgeschaald. Dit heeft zeker ook gevolgen voor bewoners en hun familie. Ook voor leerlingen die alleen nog maar werken en geen tijd en energie hebben voor hun opleiding.

    • Hoi Mineke, bedankt voor je reactie en vervelend dat je dit gevoel hebt bij het bericht. Het nieuwsfeit over het afschalen van zorg door ziekenhuizen is slechts de aanleiding voor de poll, uiteraard kunnen ook andere verpleegkundigen hun stem en ervaring kwijt. Ik heb er nog wel over gedacht om dit explicieter te vermelden, maar dat zou dan misschien weer de indruk wekken dat het bij andere berichten/artikelen wel zo is dat Nursing bijvoorbeeld alleen de ziekenhuisverpleegkundigen wil aanspreken, en we horen juist graag altijd van zoveel mogelijk verpleegkundigen (of andere zorgverleners). Het is wel zo dat Nursing zich vooral richt op verpleegkundigen werkzaam in het ziekenhuis en in de thuiszorg, omdat dat nu eenmaal de grootste groepen lezers zijn. Maar juist nu is het zeker belangrijk dat verpleegkundigen uit allerlei sectoren een stem krijgen, daarom hebben we bijvoorbeeld ook deze gastblog gedeeld. Weliswaar van een oncologieverpleegkundige, maar gericht aan alle verpleegkundigen. https://www.nursing.nl/blog/gastblog-marjolein-waarom-geen-niet-ic-verpleegkundigen-bij-beau/ Wat zijn in jouw werk en voor bewoners de meest zichtbare gevolgen? Hartelijke groet en goed weekend, Jeroen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.