Het aantal 55-plussers in de verpleging verschilt per sector: de meest recente cijfers komen uit 2017, en die laten zien dat het aantal 55-plussers in het ziekenhuis (ruim 20%) en de VVT (26%) lager is dan in de geestelijke gezondheidszorg (34%) en de gehandicaptenzorg (idem).
In Nursing juli-augustus gaan we dieper in op de vraag hoe deze 55-plussers tevreden en gezond kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Maar nu zijn we benieuwd naar hoe verpleegkundigen van alle leeftijden denken over hun toekomst: denken zij dat het werk als verpleegkundige tot de pensioenleeftijd van 67,3 mentaal en fysiek haalbaar is?
Doe mee aan de Nursing poll over de haalbaarheid van je pensioen op je 67e.
Als ik er eerder uit moet vanwege gezondheid kost me dat erg veel geld (afkeuren daargelaten) Ouderenbeleid kennen ze bij ons niet maar het is mijn eigen keuze om niet onder een cao te gaan werken. Wordt dus lekker doorgaan, optimistisch proberen te blijven en gaat de stekker er uit dan is dat maar zo.
Ik heb mijn pensioen gehaald, 66 en 4 maanden, als nachtverpleegkundige in de thuiszorg. De laatste 10 jaar werk ik in een hospice na 14 jaar acute ambulante nachtzorg. Dit deed ik part time aangevuld met docent zijn in de verpleegkundige vaardigheden. Met doceren ben ik door alle veranderingen en steeds maar reorganiseren in 2017 gestopt.
Nu werk ik nog enkele nachten per maand, lekker, langzaam uitfaseren…Je hoort er nog een beetje bij, kan je ervaring goed kwijt en ik blijf actief en op de hoogte.
het slapen overdag gaat minder, maar dat los ik op / vul ik aan met ‘voor’slapen.
Ga van het positieve uit enz oek wat bij je past en dan kan er veel, succes!
Slechte antwoord mogelijkheden. Erg vooringenomen en gestuurd.
Ik wil graag tot mijn 65e werken en dan met de VVT cao er eerder uit. En dat denk ik makkelijk te redden.