Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Poll: Wil jij blijven werken tot je 67e?

In Nederland is bijna een derde van de verpleegkundigen 55+. Gaan zij hun pensioen halen in de verpleging? En wat zijn de jongere collega's van plan? Doe mee aan de Nursing poll.
Foto: Bernadette Bandell

Het aantal 55-plussers in de verpleging verschilt per sector: de meest recente cijfers komen uit 2017, en die laten zien dat het aantal 55-plussers in het ziekenhuis (ruim 20%) en de VVT (26%) lager is dan in de geestelijke gezondheidszorg (34%) en de gehandicaptenzorg (idem).

In Nursing juli-augustus gaan we dieper in op de vraag hoe deze 55-plussers tevreden en gezond kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Maar nu zijn we benieuwd naar hoe verpleegkundigen van alle leeftijden denken over hun toekomst: denken zij dat het werk als verpleegkundige tot de pensioenleeftijd van 67,3 mentaal en fysiek haalbaar is?

Doe mee aan de Nursing poll over de haalbaarheid van je pensioen op je 67e.

3 REACTIES

  1. Als ik er eerder uit moet vanwege gezondheid kost me dat erg veel geld (afkeuren daargelaten) Ouderenbeleid kennen ze bij ons niet maar het is mijn eigen keuze om niet onder een cao te gaan werken. Wordt dus lekker doorgaan, optimistisch proberen te blijven en gaat de stekker er uit dan is dat maar zo.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb mijn pensioen gehaald, 66 en 4 maanden, als nachtverpleegkundige in de thuiszorg. De laatste 10 jaar werk ik in een hospice na 14 jaar acute ambulante nachtzorg. Dit deed ik part time aangevuld met docent zijn in de verpleegkundige vaardigheden. Met doceren ben ik door alle veranderingen en steeds maar reorganiseren in 2017 gestopt.
    Nu werk ik nog enkele nachten per maand, lekker, langzaam uitfaseren…Je hoort er nog een beetje bij, kan je ervaring goed kwijt en ik blijf actief en op de hoogte.
    het slapen overdag gaat minder, maar dat los ik op / vul ik aan met ‘voor’slapen.
    Ga van het positieve uit enz oek wat bij je past en dan kan er veel, succes!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.