Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Praktijkopleider meer aan het bed voor herregistratie

Verpleegkundige praktijkopleiders moeten tenminste acht uur per week directe zorg verlenen, willen zij hun titel als verpleegkundige behouden.

Dit zegt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen op haar website. Per 1 januari 2014 moeten alle BIG-geregistreerden zoals verpleegkundigen, verpleegkundige docenten maar ook verpleegkundige praktijkopleiders beschikken over een herregistratie om de beschermde titel van verpleegkundige te mogen blijven voeren. Veel verpleegkundige praktijkopleiders vallen niet onder hetzelfde herregistratieregime als bijvoorbeeld docenten verpleegkunde op het mbo of hbo.

Studenten verpleegkunde
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) adviseert verpleegkundige praktijkopleiders tenminste acht uur per week individueel óf in combinatie met een student verpleegkunde directe zorg te verlenen. Daarmee wordt voldaan aan de minimale herregistratie-eisen van de wet BIG. Leidinggevenden moeten alert zijn dat dit ook wordt aangepast in de arbeidsovereenkomst.

NVZ
Door: redactie Nursing

Eerder in het nieuws
Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Gerelateerd
5 vragen over de Wet BIG herregistratie

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.