Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs voor beste mislukking in de zorg

Het ZonMw reikt dit jaar voor het eerst een prijs uit voor de meest briljante mislukking in de zorg. Want zorginstellingen kunnen leren van initiatieven die misgaan. Ook verpleegkundigen en verzorgenden kunnen inzendingen insturen.
Prijs voor beste mislukking in de zorg

‘Juist in een professionele omgeving zijn het vaak de mislukkingen die voor vooruitgang zorgen. Innovatie ontstaat immers vooral door te leren van wat er niet werk. Maar daarvoor is wel lef en een open dialoog nodig’, aldus het ZonMw in een bericht op de website. En om de open dialoog over mislukte projecten te stimuleren, reikt het ZonMw in samenwerking met Het Instituut voor Briljante Mislukkingen dit jaar voor het eerst een prijs uit aan de beste mislukking in de zorg.

Eisen voor inzending

Alle mislukte projecten in de zorg mogen worden ingezonden. Bij het inzenden moeten de volgende vragen worden beantwoord:

– Wat was de intentie?
– Welke aanpak is gekozen om dat doel te bereiken?
– Wat was het resultaat? En hoe week dat af van wat men hoopte te bereiken?
– Welke les heeft de mislukking opgeleverd? En wat kunnen anderen ervan leren?

Ook verpleegkundigen en verzorgenden kunnen een mislukt project inzenden, bevestigd een woordvoerder van ZonMw:  ‘Inzendingen zijn wel kansrijker als ze niet louter van individuele medewerkers komen maar als ook de instelling of groep erachter staat. Het is overigens niet zo dat we volledig uitgewerkte inzendingen verwachten. In eerste instantie vragen we om ideeën. Kansrijke projecten werken we dan samen met de inzender uit tot een casus.’

Meer informatie

Wanneer de prijs precies wordt uitgereikt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk na de zomer, tijdens een event waar de ingezonden mislukkingen centraal staan. Ideeën kunnen al wel worden ingestuurd naar redactie@briljantemislukkingen.nl. Daar kun je ook terecht met verdere vragen. Bellen kan ook: Bas Ruyssenaars (+31 6 14213347) of David Dodd (+31 6 15086358).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.