Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Prima kijkcijfers voor zorgsoap Malaika

De eerste aflevering van de soap over verzorgenden en stagiaires in zorgcentrum Malaika heeft 267.000 kijkers getrokken. 'Tien procent van de doelgroep heeft gekeken.'
Prima kijkcijfers voor zorgsoap Malaika

Dit zijn beduidend betere kijkcijfers dan Idols Worldwide dat ervoor wordt uitgezonden (139.000 kijkers) en datingprogramma Take me Out erna (153.000). Ook bij ActiZ heerst tevredenheid: ‘We wisten natuurlijk niet zo goed wat we precies moesten verwachten, maar we zijn allemaal positief gestemd, en die geluiden hebben we ook bij RTL gehoord’, aldus woordvoerster Bernadet Naber. Regisseur Johan Nijenhuis was in Koffietijd ook positief: ‘Ik ben ontzettend blij ermee. Tien procent van de doelgroep heeft gekeken en op Twitter waren de reacties heel enthousiast.’

Jongeren naar zorg trekken

De soap is samen met ActiZ en zorgorganisaties ontwikkeld. ‘Malaika’ draait onder andere om drie stagiaires die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. In zorgcentrum Malaika werken ze samen met ervaren verzorgenden en verpleegkundigen, wiens werk, privélevens en onderlinge relaties ook naar voren komen in de verhaallijnen. De betrokken partijen hopen met de soap jongeren te motiveren om voor een baan in de zorg te kiezen.

Thuiszorg

De cast bestaat onder andere uit Jasmine Sendar, die in het echte leven ook in de zorg heeft gewerkt: nadat ze in de soap Goudkust speelde, ging ze aan de slag in de thuiszorg.

 

Bron: ActiZ

2 REACTIES

  1. Best een leuke soap maar geeft wel een verkeerd beeld van de werkelijkheid binnen de thuiszorg,we werken met minutenregistratie,weinig tijd om een begrafenis te organiseren voor een verdrietige client om haar ‘ overleden’ tuinkabouter en een motorritje te maken met een jonge client ,daarbij mogen we als werknemers niet te eigen worden met de zorgvragers dus dit zou niet eens mogen!stel dat er iets gebeurd…..kortom leuke soap maar mensen moeten niet het idee hebben dat het zo in werkelijkheid gaat…..

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb alleen de eerste aflevering gekeken. Erg jammer, dat op enkele acteurs na (bijvoorbeeld Jasmine Sendar en Anke Engels), de acteurs nog van de opleiding zijn getrokken. Het overtuigingsniveau wat betreft het acteren is érg slecht!
    Geef mij Onderweg Naar Morgen maar weer terug. Daar ging het toch ook grotendeels om het ziekenhuis???

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.