Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Prinsjesdag 2019: organisatie zorg op de schop, onderzoek naar functiedifferentiatie

De organisatie van de zorg gaat de komende jaren flink op de schop. Dat blijkt uit de beleidsagenda van VWS, onderdeel van de Rijksbegroting 2020 die gepresenteerd werd op Prinsjesdag. Er gaat ook geld naar een onderzoek naar functiedifferentiatie.
Minister Hoekstra komt met het koffertje aan in de Tweede Kamer. Links: Kamervoorzitter Khadija Arib. Beeld: Valerie Kuypers
Premium

De kern van de agenda

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Ik kan wel vertellen hoe die samenwerking verloopt tussen ziekenhuis en verzorgingshuis.
   Vrouwtje van 80plus beginnend dement dat savonds gevallen is wordt om 24.00 uur nachts teruggestuurd met taxi. Ziekenhuisdokter zegt dat familie had gezegd dat ze al slapen. Dus met receptje voor oxycodon hup in de taxi. Anders had ze in de wachtkamer moeten overnachten. Tja, dat kan ook niet.
   Taxichauffeur is best een uitdagend beroep tegenwoordig.

   Wie die oxycodon gaat regelen en betalen is een raadsel. De nachtzuster van het verzorgingshuis denk ik.
   Die belt mij. Mevrouw was al onderweg.
   Mijn advies: midden in de nacht familie wakker bellen als paracetamol niet heeft geholpen. Niet aan de voorraad van de verpleeghuiscliënten komen. Is van de verpleeghuisarts. Deze mw is van de huisarts.

   Wat nou als ze niet opnemen wordt mij gevraagd. Dan HAP bellen.
   Lekker afschuiven.

   Zo gaan we met elkaar om tegenwoordig.
   Net Amerika.

  2. Lees alle reacties
  3. Sowieso meer luisteren naar verpleegkundigen. Er wordt nu meer over hen dan met hen beslist en de maat is vol.
   CAO’s voor de verpleging laten nogsteeds een afkalving van geld en secundaire voorwaarden zien, terwijl de zorgzwaarte en werkdruk toeneemt.
   De wet BIG II, inclusief de beroepsprofielen en overgangsregeling, is door niet-verpleegkundigen in elkaar genutseld en ondervindt -terecht- veel weerstand. En hoe meer verpleegkundigen in die materie duiken des te meer ‘bagger’ er boven komt over hoe we al jaren voorgelogen en bedrogen zijn. Het wordt tijd voor frisse bezems door de groep verpleegkundige beleidsmakers, een terugkeer naar de kern van verplegen en het aanpassen van de beloningsstructuur naar de zorgzwaarte van nu en voor de toekomst.

  4. Er wordt al jaren genoemd dat er meer aandacht moet zijn voor preventie maar vervolgens worden preventieve middelen om bijvoorbeeld wonden te voorkomen stuk voor stuk uit de vergoedingen gegooid. Blijkbaar willen ze liever dure wond materialen vergoeden!! Echt het is allemaal leuk bedacht staat prachtig op papier maar in de praktijk wordt er domweg steeds minder vergoed, mensen kunnen het steeds vaker niét zelf betalen waardoor preventie wordt belemmerd door dezelfde mensen die hard roepen dat er meer aandacht voor moet zijn! Misschien eens beter luisteren naar verpleegkundigen. Wijkverpleging loopt tegen allemaal muren aan als mensen geen geld hebben.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.