Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PRISMA-project wint VUmc prijs

Verpleegkundig consulent diabetes Caroline Lubach heeft de verpleegkundeprijs binnen het VUmc gewonnen. De wedstrijd werd uitgeschreven ter ere van de Dag van de Verpleging.
PRISMA-project wint VUmc prijs

Er waren zes projecten genomineerd voor de prijs, Caroline Lubach won met haar idee voor het PRISMA-project. ‘Er is steeds meer aandacht voor het vergroten van zelfmanagement bij patienten met chronische aandoeningen, zoals diabetes. Hierbij speelt leefstijl/gedragsverandering een belangrijke rol,’ aldus Lubach. PRISMA, Pr-active Interdisciplinar Self Management, werkte voor diabetespatiënten altijd al heel goed. Met het nieuwe project wil ik deze methode uitrollen voor andere chronisch zieken, zoals mensen die willen stoppen met roken, apneu, hiv of reuma hebben of hartproblemen. Kortom: de training voor zelfmanagement verbreden, en kijken hoe dat werkt.’ En dat is wat ze gaat doen. Met een zogenaamde Train de Trainer-scholing kunnen zorgverleners, niet alleen verpleegkundigen, maar ook anderen zoals maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten et cetera, PRISMA als patiëntencursus gaan geven.

Meerdere prijzen
Verpleegkundig consulent diabetes Caroline Lubach won vorig jaar maart ook al de achtste EADV-award, prijs voor diabeteszorg. Volgens de EADV, beroepsorganisatie voor de diabeteszorgverlener, leverde ze toen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en de implementatie van de psychosociale zorg aan mensen met diabetes. Volgens de EADV, beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners, heeft Lubach een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de implementatie van de psychosociale zorg aan mensen met diabetes. Haar collega’s vinden Lubach een rolmodel voor de nieuwe diabetesverpleegkundige.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.