Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proef met camera’s op ambulance

Als het aan minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken ligt, worden ambulances voortaan met bewakingscamera's uitgerust. Zij wil hier een proef mee doen.

 

Dat meldt dagblad De Pers vandaag. De minister hoopt met deze maatregel het geweld tegen ambulancemedewerkers terug te dringen. Daarnaast sluit zij zwaardere straffen voor raddraaiers niet uit. Het Openbaar Ministerie hanteert al een dubbele strafeis bij geweld tegen mensen met een publieke taak.

Onverteerbaar 
Vorige week werd een groep jongens vrijgesproken die in het Amsterdamse De Mirandabad ambulancepersoneel en een arts zouden hebben bedreigd. Volgens de bewindsvrouw krijgt 89 procent van het ambulancepersoneel te maken met agressie en dat is volgens haar onverteerbaar.

Maatregelen

‘Dat is idioot veel en dat betekent dat we maatregelen moeten treffen’, aldus Ter Horst. ‘Je moet goed kijken wat effectief is en of de mensen op de ambulances het nuttig vinden, maar ik wil in elk geval een pilot met camera’s op ambulances.’

Noorden

In het noorden van het land rijden al sinds mei enkele ambulances met camera’s. Daar is men erg te spreken over de maatregel.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.