Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proeven met minder regels in zorginstellingen

Een aantal zorginstellingen gaat in 2012 uitproberen of ze met minder regels ook kunnen functioneren. Twee zorginstellingen, Opella en De Hoven, gaan zelfs volledig regelvrij werken.

Opella vermeldt op haar website dat ze hierdoor klantgerichter zal gaan werken. Het idee is dat door minder papierwerk meer tijd aan de zorg kan worden besteed en het mogelijk wordt om beter te luisteren naar de wensen van de ouderen en gehandicapten zelf.
 

Brief
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten maakte vlak voor kerst in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat 28 zorgaanbieders volgend jaar met experimenten gaan uitzoeken welke regels echt nodig zijn.

Hinderlijke regels
De staatsecretaris had in juli van dit jaar een oproep gedaan in de langdurige zorg om hinderlijke regels te melden. Naar eigen zeggen is hier massaal gehoor aan gegeven. Ongeveer 230 zorginstellingen hebben in 2 maanden tijd 700 meldingen gedaan. De regels die zijn gemeld, worden de komende tijd bekeken en aangepakt.

 

Bron: TvV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.