Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA scoort beste op Zorgmeetlat V&VN

UTRECHT - De PvdA komt als beste partij uit de bus, op basis van de uitkomsten van de Zorgmeetlat van de V&VN.

De PvdA krijgt als rapportcijfer een zeven, op de voet gevold door de SP die een zes krijgt. De Zorgmeetlat is onlangs gepresenteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en geeft aan of de politieke partijen voldoende maatregelen treffen om de grote vraagstukken in de gezondheidszorg op te lossen.

Dikke onvoldoende

De verkiezingsprogramma’s van de VVD en de Partij voor de Vrijheid beloven volgens de V&VN weinig goeds. Ook veel andere partijen halen een matige score. Op basis van de uitkomsten van de Zorgmeetlat vraagt V&VN politieke partijen om aanpassing van hun verkiezingsprogramma’s. Het gaat dan bijvoorbeeld om de toenemende vergrijzing en de explosieve vraag naar zorg. Hierdoor dreigt een groot tekort aan goed opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden.

Score
De score van de Zorgmeetlat is gebaseerd op zeven criteria. Deze richten zich onder andere op het onafhankelijk houden van chronisch zieken, de instroom van nieuwe studenten, motivatie en behoud van personeel en de kwaliteit van de zorg. Ook is gemeten hoeveel een politieke partij wil investeren (of bezuinigen) in de zorg. De score per partij is omgerekend naar een rapportcijfer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.