Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil breed inzetten op wijkverpleegkundigen

Als het aan de PvdA ligt, komen er de komende jaren 10.000 wijkverpleegkundigen bij. Ook moeten er 1000 zorgcentra in de wijken worden opgezet.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

Dat gaat in totaal 1 miljard euro kosten, zegt Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma donderdag in Trouw.

 

De PvdA wil dat de zorg meer in de wijk wordt georganiseerd. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de patiënt. De zorg is volgens de partij nu te versnipperd georganiseerd. Een wijkverpleegkundige kan alle zorg van een patiënt goed overzien en bepalen wat wel en niet nodig is.

 

Wijkverpleegkundigen

De PvdA kreeg onlangs via een motie in de Tweede Kamer al voor elkaar dat er structureel 10 miljoen euro wordt geïnvesteerd in projecten met wijkverpleegkundigen. Het ZonMw programma ‘Zichtbare schakel: wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ wordt hiermee in een nieuwe vorm voortgezet. Dat geld gaat voortaan via gemeenten naar de wijkverpleegkundigen. Minister Edith Schippers stelde recent nog dat de wijkverpleegkundige een onmisbare schakel in de buurt is, omdat deze helpt bij het signaleren van gezondheidsproblemen. Ook Schippers wil zorg graag dichterbij huis gaan organiseren.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.