Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raadpleeg cao umc’s met nieuwe app

De gratis app ‘Cao umc’s’ geeft werkgevers en medewerkers van de acht universitair medische centra gemakkelijk en snel inzicht in de cao.
apps.jpg

Ook bevat de app tools om te berekenen wat maandelijks de opbouw is van het Persoonlijk Budget en de omvang van de Toelage Onregelmatige Dienst (TOD). Bovendien geven ‘FAQ’s antwoord op vragen zoals ‘Wat moet ik doen als ik ziek ben?’ en ‘Wat is kortdurend zorgverlof en wanneer mag ik dat opnemen?’ Een kalender attendeert weer op feestdagen of belangrijke evenementen zoals de Dag van de Verpleging. Verder staan er links naar websites in, zoals van de Arbocatalogus ‘Dokterhoe’.

8 favoriete apps van verpleegkundigen
Welke apps zijn zoal populair bij verpleegkundigen? Nursing zette tips van collega’s op een rij, plus twee bonustips van de redactie.

Het Sociaal Fonds voor de Kennissector, SoFoKleS, brengt met de app de Cao umc dichterbij de 67.000 medewerkers van de universitair medische centra. De app is ontwikkeld door een cao-afspraak van de sociale partners van de umc’s. Elise Merlijn (bestuurslid SoFoKleS en bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn): ‘Cao’s zijn van belang en het is belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers op een gemakkelijke manier de informatie over hun eigen arbeidsvoorwaarden bij de hand hebben. De app maakt de cao toegankelijk en geeft inzicht in regelingen voor onder meer persoonlijke situaties zoals bij zwangerschap of zorgtaken. Zo kunnen medewerkers zich goed voorbereiden op het bespreken van een kwestie met de leidinggevende. De app maakt het op ieder wenselijk moment inzichtelijk hoe de cao medewerkers ondersteunt.’ 

Download de app voor iOS
Download de app voor Android

E-health op de Nursing Experience
Hoe kun je e-health toepassen in de dagelijkse praktijk? Volg de workshops van Ferdy Pluck op de Nursing Experience. Meer informatie>>>  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.